14.5.12

14.5.12@1* kasvetli kutlama



She Past Away(myspace) / bursa TR / new wave* post punk* dark wave*

She Past Away, bir süredir online olarak beğenerek takip ettiğim gruplardan biri. Yaklaşık bir ay önce Kadıköy'de, Karga sahnesinde izleme fırsatı da buldum. Sahne performanslarından sokak stillerine kadar tamamen yaptıkları müziğin arkasında olan grup Remoov Records'a kayıtlı.

Volkan Caner ve İdris Akbulut tarafından Bursa'da kurulan gruba elektronik bateride eşlik eden isim, Bon Mod'dan da tanıdığımız Doruk Öztürkcan. Türkiye'de eşine az rastlanır bir müzik icra eden grup daha çok günümüz popülerinden uzak, alternatif müzik arayışında olan müzikseverler tarafından takip ediliyor.

Grubu fazlasıyla olumsuz etkilediğini düşündüğüm iki şey var; ilki grubun PR'ının çok iyi yapılmadığı; eşine az rastlanır bu Türk grubun şimdi uyandırdığı etkiden fazlasını yakalayabileceğine inanıyorum çünkü. Diğer konu ise tamamen mekanlarımızla ilgili; böyle grupları dinleyebileceğimiz atmosferde bir mekana henüz rastlamadım.

Etkilendikleri gruplar arasında Joy Division, The Sisters of Mercy, The Cure gibi isimler olan karanlık grup, daha konsept festivallerde-sahnelerde izlemek istediğim az bulunur şahane Türklerden.
Yukarıda dinleyip doyamayanları şurdan Soundcloud'a alalım.
Gizemdir.