29.11.11

29.11.11@2*larger than life



Richie Kotzen (myspace) / los angeles US / hard rock* blues rock* instrumental rock*

Richie Kotzen yakışıklılığı biraz fazla yemiş ultra yetenekli bir gitarist, bir virtüöz. 14 Ekim 2010'da Avrupa turnesinin ilk konserini İstanbul'da vermiştir. 22 Mart 2012 tarihli İstanbul konseri ise 2012 Avrupa turnesinin son ayağıdır, çok büyük, çok şiddetli tavsiyemdir.
Richie Kotzen kendi albümlerinin yanı sıra bir çok dev ismin albümünde de gitar çalmıştır; bunlardan biri Poison-Native Tongue'dur.
20 yıllık müzik hayatına 25 solo albüm, 10 iş birliği albümü ve sayamadığım tek parça birliktelikleri sığdıran dopdolu bir müzisyen, bir şahane.

Gizemdir.

29.11.11@1*selecta



Mz. Bratt (myspace) / london UK / electro grime* funk* rap*

23 yaşında tarzını electro-grime olarak adlandıran Cleopatra, bir kaç yıl önce Myspace'te keşfediliyor. Benim kendisiyle tanışmam geçen seneye, kendisinin raggae müzik üzerine verdiği bir röpörtajı okumama tekabül ediyor.
Yakın zamanlarda kendisini destekleyen isim, ekstra romantik Bruno Mars. Tarzları birbirlerine pek yakın olmasa da Mars, İngiltere turunda Mz. Bratt'ın ısıttığı mekanlarda şarkılarını söylüyor.

Gizemdir.

25.11.11

25.11.11@1*is alternative



Cyberpunkers (myspace) / milano IT / electro* experimental* punk*

Bu maskeli İtalyan ikilinin bir çok arkadaşınızın sosyal ağlarda profil fotoğrafı olduğunu biliyor muydunuz? Hani şu gaz maskeli, kar maskeli, motorsiklet kasklı, hiç bir zaman yüzlerini göremediğimiz halde fotoğraflarına vurulduğumuz. Sahnede de böyleler. Cyberpunkers ülkemizde daha önce izleme fırsatı bulduğumuz isimlerden. Görün ki "geliyorlar" haberine en sevinen ve sabırsızlananlar onları daha önce izlemiş olanlar. Is Alternative ile çıkış yapan Cyberpunkers 26 Kasım gecesi Indigo'yu ve bünyelerimizi ağır hasarlara uğratacak diye tahmin ediyorum. Yukarıda canlı performans görüntüleri eşliğinde Is Alternative.

"Italians do it better" diye de eklemek isterim.

Gizemdir.

23.11.11

karışık kaset # 3


/electronic* dark pop* new wave* indietronic* famale vocalists*/

Her ne kadar eklektik gibi görünse de kendi içerisinde bir bütünlüğünün olduğunu düşündüğüm 8 şarkılık leziz potpori.

Diğerleri;
karışık kaset # 2
karışık kaset # 1

görkem_cu

23.11.11@1*sexy and i know it



LMFAO (myspace) / los angels US / dance* electro hop* acid house*

Hatırlayanlarınız var mı bilmiyorum ama bu adamları ilk David Guetta-Gettin' Over You işbirliğiyle duyduk. LMFAO'yu Party Rock Anthem'de izlediğimde ve dinlediğimde ne hissedeceğimi bilememiştim. Bu vidyolarıyla şimdilik aklımda sadece sevimli ve alaycılar. Vidyo klipteki plaj sahnesinin hastasıyım. İri memeler vs. Kıllı göğüsler. Klibin nezdimde adı: Hodri Meydan.

Gizemdir.

21.11.11

21.11.11@2* now time



Balam Acab (myspace) / pennsylvania US / electronic* experimental* ambient* psychedelic* witch house*

Henüz gencecik ama laptopundan çıkan ortam yapma etkili şarkılar ile sosyal medya üzerinden şöhretin ucundan tutup, debut albümü Wander/Wonder'ı bu yıl itibari ile yayımlamayı başarmış yetenekli bir müzisyen Balam Acab. Bu albümün 5. şarkısı ise izlediğiniz ofişıl olmayan klip Now Time.

görkem_cu

21.11.11@1* follow



Crystal Fighters (myspace) / london UK / electronic* electro* folk* dance*

Stop motion kliplerin ardı arkası kesilmiyor. Sanırım uzun bir süre daha da trend olmaya devam edecek gibi. İspanya'nın bağrından kopup, müziğin beşiği ingiltere semalarında kendilerine hatırı sayılır bir yer edinme uğraşında olan Crystal Fighters'in Follow eserinin klip yönetmenliğini de Ian Pons Jewell üstlenmiş. Diğer stop motion işler gibi tekniğin kendisine sırtını dayamadan özgün bir iş ortaya koyduğu için kendisine tebriklerimizi gönderiyoruz (eminim çok sevinmiştir). Miller fest 2011 kapsamında, geçtiğimiz mayıs ayı ülkemizi de ziyaret etmiş Crystal Fighters'ın debut Star Of Love albümü kendisine zaman ayırmanızı hak ediyor. Süperli hatırlatıcı insan Kerem Yılmaz'a da tenkülerden bir demet.

görkem_cu

20.11.11

20.11.11@1* sermon

   
The Touch (myspace) / stockholm SE / electronic* electro* indie disco*

görkem_cu

17.11.11

17.11.11@1*runaway



Kanye West (myspace) / chicago US / rap* hip hop* r&b*

Benim bi' tarafım da Kanye West gibi adamlara dönük; popüler olmaları yüzünden elde ettikleri başarıya göz yumamadıklarımla. Ne böyle bir klibi ne böyle bir şarkıyı pop kültürle beslenen birinden bekleme ihtimalimiz oldukça düşükken Kanye West'in neredeyse tüm kliplerinde ve şarkılarının hemen bütününde (bir kaçı hariç) deneysel bir hava esiyor. Grammy'yi ne kadar umursamam gerektiğine hala karar veremedim ama Kanye, gerek kendi seslendirdiği, gerek prodüktörlüğünü üstlendiği(Kanye West, Good Music adında bir plak şirketine sahip), gerekse yazdığı-bestelediği bir çok şarkıyla Grammy'de çok sayıda ödül topladı. Şu güne kadar kendisini takdir etmediğim, üzülerek takdir edemediğim tek nokta, kendi giyim markasını yaratmış olması ve moda haftalarında bu markanın boy gösteriyor olması. Bir insan ne yazık ki her işte en iyisi olamıyor, isterse Kanye West olsun.

Yukarıda izlediğiniz ise benim en sevdiğim şarkısı değil de en sevdiğim Kanye West vidyo klibidir.

Gizemdir.

14.11.11

14.11.11@1* the age of the understatement

 
The Last Shadow Puppets (mysapace) / sheffield UK / indie* indie rock*

Kendi adıma, henüz keşfedebildiğim için utandığım müzisyenler silsilesinin son halkası. süperli maket insanı Nuh Ahmet'in proje icrası esnasında dinlemesiyle beraber heyecan yaşatan TLSP'ın temelleri 2008 yılına dayanıyor. Biz dinleyenler için, birbirini anlayan iki güzel müzik insanın beraber müzik yapmak istemesi kadar daha güzel, süpır bir şey olamaz. İlham aldıkları müzisyenler, sesler ile; Artic Monkeys'den tanıdığımız, bildiğimiz Alex Turner ve The Rascats'tan Miles Kane, gelecekte british kanalına bağlanacak müzisyenlere ilham verecek mükemmelito bir sound ortaya koyuyorlar.

görkem_cu