19.9.11

19.9.11@1* fa fa fa



Datarock (myspace) / bergen UN / dance punk* disco house* funk*

Depresif Kuzey insanlarının arasından da eğlenceli hatta çok eğlenceli müzik yapanların olduğuna bizi inandıran grup.Çok geçmişleri yok. 2000'de kurulmuşlar ve 2005'te albüm basmışlar. 17 Eylül Adidas All Originals Party'de Sophie Ellis Bextor öncesi sahne aldılar. Bi' ara sahnede şirinlikten ölecekler diye korktum. Son şarkıda Fredrik(vokal) çıplaktı. O kadar.

Gizemdir.

14.9.11

14.9.11@2* flow



Dub FX (myspace) / melbourne AU / acapella* psychedelic* trip hop*

Dub FX daha önce burda paylaştığım bir zat-ı muhterem. Eğer o zaman ki postuma gidecek olursanız Türkiye'de görmek istediğimi yazdığımı da göreceksiniz. Ve beklediğim üzere 20 Ekim'de Bronx Pi'de izleme fırsatı bulacağımızı da Easternbull Entertainment açıkladı dün. Flower Fairy(sevgilisi) ve cAde o gece Dub FX'e eşlik edecek isimler.
Ben kendisine tarz konduramıyorum; r&b değil ama grime da değil. Pop var, r&b, d&b ve hatta dubstep bile var. Flower Fairy ile çalarken pop ve grime oluyor, cAde işin içine girince hip hop, beatbox oluyor, Dub FX orjinalinde hep elektronik olan bi' adam zaten.
Diğer konu, Bora Uzer Türkiye'nin pek yetenekli, çok muhteşem sahnesi olan bir kaç müzik adamından biri ve ben Dub FX ile kendisini hiç benzetemiyorum. Etkinlik açıklandığından beri herkes o kadar çok Bora Uzer benzetmesi yaptı ki bu insanlardan bir çoğu müzik eleştirmeni, bir çoğunun Dub FX'ten henüz haberi oldu - hemen az önce-. Bunu çok uzatacağımı hissettiğim için şimdi kesicem. İmkanı, ihtimali olan herkes 20 Ekim Bronx Pi'ye dansa gelsin.

Son olarak, Bandcamp sayfasına şurdan yol alabilirsiniz.

Gizemdir.

14.9.11@1* virgin

Manchester Orchestra (myspace) / atlanta US / indie* indie rock* alternative*

Ben Disinger'in yönetmenliği ile süslediği Manchester Orchestra şarkısı virgin'in kendisi gibi klibi de epey gaz olmuş.

görkem_cu

13.9.11

13.9.11@1* play thing



Toyface (myspace) / bristol UK / folk* jazz* soul*

Ben tamamen hesapsız kitapsız yine bir İngiliz paylaşırken buldum kendimi. Çok sevdiğimi söyleyemeyeceğim, hatta tamamen aklımdan çıkmış kendisi. Bugün Vimeo'da başka isimler kovalarken denk geldi; paylaşmasam ortadan ikiye yarılacağım vardı. Bakın burda (sık güncellenmemekle birlikte) blogu var. Bir daha burda (çok muhtemel) Toyface paylaşmayacağımdan diğer sevimli bir kayıtlarını da şuraya koydum.

Gizemdir.

12.9.11

bandcamp free




/bandcamp* free mp3* free album*/

Çok süperli müzik blogunuz yayayaşaşaşa'dan büyük hizmet. Çılgın atan Bandcamp sayfaları ile çok şahane grupların şarkılarını, albümlerini paracıklar ödemeden indirebileceğinizi zaten biliyordunuz. Fakat neredeydi o free mp3cükler? Artık onları sizler için bulan bir blogunuz var (burada hep bir ağızdan yayayaşaşaşa deniyor) bir miktar düzenli gelirim olduğunda çekeceğim reklam filminin metni. Türünün diğer örnekleri gibi başarısız. Bence güzel aplikasyon.

görkem_cu

8.9.11

8.9.11@1* the celebration


Black Black Hills (soundcloud) / brighton UK / indie rock* alternative rock*

Soundcloud sayfaları dışında az sayıdaki hayranları ile Facebook sayfalarından takip edebileceğimiz, zamanla hakettikleri popüleriteye ulaşacaklarını umduğum çok tatlı bir topluluk Black Black Hills. Her ne kadar alternatif bir kanalda seyrettiklerini söylesek de biraz punk kumaşıyla da yoğrulduklarını eklemek yanlış olmaz. Fevkalade kliplerinin yönetmeni ise; Blac Ionica.

7.9.11

7.9.11@1*i don't know



Lisa Hannigan (myspace) / klicloon EI / indie folk* folk rock* acoustic*

Kimileri için Avrupa'nın zencileri İrlandalılar. Ne demiştik "zencileri severiz." Lisa Hannigan'ı ilk Damien Rice'ın The Blower's Daughter'ında gördük ve dinledik çoğumuz. Kısacıktı, yetmedi. Devamı geldi. Damien Rice'la iş birliği yapmaya, birlikte şarkılar kaydedip konserlere çıkmaya devam ettiler. Sonra Lisa şahsının müziğini yapmaya başladı bayaca da ödül topladı. Ben bu kızın şu kaydını çok seviyorum, Nina Simone'a sevgimden midir orası muallak. Lisa'nın Nina Simone - Be My Husband yorumu burda.

Gizemdir.

3.9.11

3.9.11@1*end love



OK Go (myspace) / chicago US / power pop* indie rock* alternative rock*

'98 doğumlu grup. 3 albümlü. Bi'de YouTube'dan "yaratıcı vidyo" ödülü sahibi. Öneri mevzu bahisse vidyo klibiyle birlikte WTF! derim ben. Biraz bulanık.

Gizemdir.