28.5.11

28.5.11@*baby baby baby



Make The Girl Dance (myspace) /Paris FR / rock* club* electro*

Şimdi.. Make The Girl Dance iki kişilik bir ekip. Fransız bu adamlar. Tam Fransız yeni dönem müziği yapıyorlar bence. Klipler, çizgi dışında olmaktan ibaret; okunacak olursa. İlk çıkış parçaları "baby baby baby" 2009 yılında çok ilgi çekince hemen ikincisini yayınlıyorlar. Bana soracak olursanız Kill Me çok daha eğlenceli şarkı olmuş. Müzik güzel mi? Harika. Klipler güzel mi? Değil. Farklı mı? Bilemiyorum. Karar veremiyorum. Zamanın dikkat çekmek isteyen her işi gibi geldiler daha çok. Artık herkesin her an ulaştığı yerde bulunan maddelerin ve ulaşılması "yemek yemekten daha kolay" olan eylemlerin farklı algılanıyor olması rahatsızlık verici.Yasak meyveleri göstermek bi' o kadar farklılığını yitirdi benim için, umuyorum birçoğunuz için. Ne kadar? Çok.

Gizemdir

17.5.11

17.5.11@1* pressure and time


Rival Sons (myspace) / california US / rock* hard rock* blues*

İçerisinde cayır cayır gitarlar bağıran, yangın yeri tasvirli müziklerden uzak duruyorum uzun zamandır. Kendini tekrar eden her şeyde olduğu gibi "özellikle son 10 yıllık periyotta" monotonluktan yakasını kurtaramamış bir müziğin bana verebileceği hiç bir şey olamaz. tabi ki istisnalar adına söyleyecek lafım da yok.

Video paylaşım sayfalarında bol bol like almış Rival Sons şarkısı Pressure And Time'ı dinler dinlemez uzun zamandır beklediğim mutlu bir haberi almış kadar sevindim. İhtiyacım olan titreşimi bana sundukları için teşekkürü de bir borç biliyorum Rival Sons çetesine.

15.5.11

15.5.11@1*hot'n fun



N.E.R.D (myspace) /Virginia US / funk rock* rapcore* experimental rock*

Pharrell Williams(ana vokal) bu kadar gençken nasıl en başarılı olunurun kanıtı. Kişisel çalışmalarına ve düetlerine burda sık sık yer vereceğim ilerleyen zamanlarda. Pharrell'den öte N.E.R.D'e yorum getirecek olursam kesinlikle sihirli karışım.

Chad Hugo ve Pharrell Williams'ın The Neptunes adıyla prodüktörlükte yer aldığını da ekleyeyim. Chad'de ödüllü prodüktör.

Daft Punk prodüktörlüğünde ki Hypnotize U parçası dünya üzerinde en sevdiğim parçalardan. Klibi izlerken biraz fazla güzel kızlara yoğunlaşıldığından öncelikle mutlaka klipsiz dinlemenizi tavsiye ederim ama sonra mutlaka klibi de izleyin.

Pharrell Williams - ana vokal, ritim gitar, piyano/klavye, perküsyon
Chad Hugo - ana gitar, saksafon, bas gitar
Shay Haley - geri vokal, bateri, perksüyon

Gizemdir

1.5.11

1.5.11@1* undertow



Warpaint (myspace) /Los Angels US / melodramatic* getto techno* psychedelic*

2004'ün sevgililer gününde kurulan grubun orjinal kadrosunu oluşturan Theresa, Emily, Shannyn ve Jenny çocukluk arkadaşlarıdır. Bass ve davul için arada yeni elemanların girip çıktığı grubun ilk resmi vidyo klibini burdan izleyebilir ve The Fool albümünün tamamını resmi sitelerinden dinleyebilirsiniz.

Güzel vidyo klip çalışmalarından bir diğeri için Stars'ı dinlerken izlemekte fayda var.

Gizemdir